Βρίσκεστε εδώ: Log Ιns Εκδηλώσεις/Νέα 3ο Απολλώνιο Regularity Rally → Πληροφορίες

 Αρχική Προφίλ Υπηρεσίες Επικοινωνία

 
     
 
   
  3ο Απολλώνιο Regularity Rally
   
  Πληροφορίες - Δελτίο Τύπου
  Φωτογραφικό Υλικό
  Πίνακας Συμμετεχόντων

 

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία και ακόμη καλύτερη διάθεση από όλα τα πληρώματα, ολοκληρώθηκε το 3ο Απολλώνιο Regularity Rally, ο 6ος αγώνας του Πρωταθλήματος Regularity Rally Ιστορικών αυτοκινήτων που διοργάνωσε το Triumph Sports Club Greece στις 21 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Φθινοπωρινός καιρός φαίνεται ότι άλλαξε τα σχέδια σε κάποιους από τα 91(!) πληρώματα που είχαν δηλώσει αρχικά συμμετοχή και τελικά μόνο 71 απ αυτά έφτασαν μέχρι την εκκίνηση, αλλά δεν άλλαξε τίποτα στη διοργάνωση. Όλα κύλησαν βάση προγράμματος και οι συμμετέχοντες πέρασαν μια ημέρα ευχάριστη και έζησαν έναν απολαυστικό αγώνα όπως οι ίδιοι σχολίασαν.

310χλμ σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια έδωσαν την ευκαιρία στα πληρώματα να απολαύσουν το φθινοπωρινό τοπίο, αλλά και να ανεβάσουν την αδρεναλίνη στα ύψη μέσα από –κατά γενική ομολογία – έξυπνες ειδικές διαδρομές που τα είχαν όλα: υψηλές απαιτήσεις στην ακρίβεια των ζητούμενων Μ,Τ αλλά ακόμη περισσότερο μεγάλη προσοχή στην πλοήγηση κατά μήκος των Ε.-.

Ο Δήμος Ιλίου για άλλη μια χρονιά άψογος οικοδεσπότης φρόντισε για τον πρωινόκαφέ μας, αλλά και για να πάρουν δυνάμεις οι αγωνιζόμενοι μετά τον τερματισμό.

Εκκίνηση από το Ίλιον λοιπόν στις 9 το πρωί και μετά από 8 Ε.-. τα πληρώματα έφτασαν στη Χαλκίδα για τη μεσημεριανή ανάπαυλα. Μετά από 2 ½ ώρες εκκίνησαν το τελευταίο τμήμα του αγώνα για τις 4 Ε.- που είχαν απομείνει.

Το «παιχνίδι» κρίθηκε κατά το μεγαλύτερο ποσοστό στην «Ιπποκράτειο Πολιτεία» το πρωί της Κυριακής. Πολλές οι παγίδες και τα ύπουλα σημεία για να χαθεί κάποιος, ενώ ακόμη και σε περίπτωση άψογης πλοήγησης του πληρώματος, ήταν πολύ δύσκολο να επιτευχθεί απόλυτος χρόνος λόγω των σημείων τοποθέτησης των κριτών.

Όσοι πέρασαν απροβλημάτιστα την συγκεκριμένη Ε.-. είχαν να προσπεράσουν ακόμη, τις παγίδες στην Ε.- «Πουρνός» και να είναι όσο γίνεται πιο ακριβείς στους χρόνους τουςκατά τις απογευματινές ειδικές.

H πρώτη 5άδα Γενικής άρχισε να διαμορφώνεται μετά τα μέσα του αγώνα ενώ όσο πλησίαζε το τέλος, η αγωνία για την 1η θέση μεγάλωνε όλο και περισσότερο.

Μετά την 11η και πρότελευταία Ε.- στη Τανάγρα, η πρώτη 3άδα είχε διαμορφωθεί ως εξής:

1οι Φωτόπουλος-Γεωργίου 8,2βπ – 2οι Μητρόπουλος-Νικολάου 8,2βπ – 3οι Κατσαούνης-Μανσόλας 8,4βπ.

Ο αγώνας είχε πλέον μετατραπεί σε θρίλερ και περίμεναν όλοι την 12η και τελευταία Ε- στην Οινόηγια να μάθουν τον νικητή. Οι Κατσαούνης-Μανσόλας έκαναν ό,τι ήταν αρκετό για να πιάσουν στην 1η θέση τους Φωτόπουλο-Γεωργίου, ενώ οι Μητρόπουλος-Νικολάου δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα σύμφωνα με τον τέλειο κατά τ’ άλλα αγώνα τους, με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν από τη 2η στη 3η θέση.

Το τέλος του αγώνα βρήκε 58 πληρώματα να παίρνουν τη καρό σημαία με τους 2 πρώτους να ισοβαθμούν σε βαθμούς ποινής και τη νίκη να παίρνει το αμάξι παλαιότερηςκατηγορίας.

Γενική Κατάταξη

1. Κατσαούνης Γιάννης Μανσόλας Μαθιός / Ford Mustang Shelby GT 350 ’65 –9,1βπ

2. Φωτόπουλος Ιάσων Γεωργίου Αριστοτέλης / Alfa Romeo 2000GT Veloce ’72– 9,1βπ

3. Μητρόπουλος Κων/νος Νικολάου Νεοκλής / Leyland Mini 850 ’77 – 10,3βπ

4. Καρούμπας Γιάννης Μακρυγιάννης Πάρης / Fiat 124 Spider ’71 – 13,4

5. Μήλας Θεοφάνης Μήλα Ελένη / Porsche 911 2,7 ’77 – 14,7βπ

 

Γενική Κατάταξη Α/Ο (άνευ οργάνων)

1. Λιβέρης Γιώργος Λιβέρης _ιονύσης / Mercedes Benz 220 ’72 – 21,3βπ

2. Ντανάκας Γιώργος Καράμπελας Γιάννης / Alfa Romeo 1750 GT ’69 – 66,0βπ

3. Κουκάκης Κυριάκος Κυρίτσης Χρήστος / Triumph Herald 13/60 ’68 – 112,9βπ

Το Triumph Sports Club Greece ανανεώνει το ραντεβού του μαζί σας για την επόμενη χρονιά. Στο 4ο Απολλώνιο με ακόμη περισσότερες εκπλήξεις και σασπένς...

Μέχρι τότε πολλές ευχαριστίες σε όλους εσάς ως συμμετέχοντες, θεατές, χορηγούς, υποστηρικτές, η απλά φίλους που στηρίζετε εδώ και 3 συνεχόμενα έτη αυτό το ράλλυ που αποτελεί πλέον θεσμό

Για περισσότερες πληροφορίες, αποτελέσματα και σύντομα φωτογραφίες, μπορείτε να

επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του αγώνα www.apollonio-rally.gr

Γραφείο Τύπου.

 

 
 

 

 
 

© 2007-2008. LogIns Ldt. All rights reserved.